Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-08@00:07:07 GMT

میوه‌ای خاص که از بینایی محافظت می‌کند

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۳۵۸۱۵

میوه‌ای خاص که از بینایی محافظت می‌کند

مطالعات جدید نشان می‌دهد که این میوه می‌تواند به محافظت از بینایی افراد کمک کند.

به گزارش مشرق، چشم‌ها بخش بسیار ظریف و حساس بدن هستند؛ بنابراین افراد باید از آن به‌خوبی مراقبت کنند تا قدرت بینایی آن‌ها در معرض خطر قرار نگیرد. افزایش سن بر بینایی اثر منفی می‌گذارد، اما راه‌هایی وجود دارد که کاهش بینایی با افزایش سن قابل اجتناب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطالعات اخیر نشان می‌دهد که «گوجی‌بری» در پیشگیری از کاهش بینایی موثر است. گوجی‌بری نوعی میوه است که به‌دلیل آنتی‌اکسیدان بالا در پیشگیری از سرطان و پیرچشمی موثر است. محققان از ۱۳ فرد سالم ۴۵ تا ۶۵ ساله خواستند تا گوجی‌بری خشک‌شده را ۵ بار در هفته به مدت سه ماه مصرف کنند، در حالی که ۱۴ شرکت کننده دیگر در همان بازه زمانی یک مکمل تجاری برای سلامت چشم مصرف کردند.

با مقایسه تراکم رنگدانه‌های محافظ در چشم آن‌ها قبل و بعد از مطالعه، محققان متوجه تغییرات مفیدی فقط در گروه گوجی‌بری شدند، در حالی که گروه مکمل‌ها هیچ بهبودی از خود نشان ندادند. در گوجی‌بری ترکیباتی وجود دارد که مانند ضد آفتاب برای چشم افراد است. اگر به گوجی‌بری خشک افراد دسترسی ندارند می‌توانند همین خواص را از غذاهای دیگر مانند زرده تخم‌مرغ، ذرت، فلفل دلمه‌ای نارنجی، اسفناج، کدوسبز و کدو حلوایی دریافت کنند.

  منبع: میزان

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو بورس قیمت میوه بینایی چشم گوجی بری سلامت اخبار سلامتی خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت گوجی بری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۳۵۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشمندان معمای حفره غول پیکر قطب جنوب را حل کردند

ایتنا - دانشمندان معمای چگونگی شکل‌گیری یک حفره بزرگ در یخ دریای قطب جنوب را که برای اولین بار در سال ۱۹۷۴ کشف شد حل کردند.
برای اولین بار در سال ۱۹۷۴ سوراخ نادری در آب بدون یخ، به نام پلی‌نیا polynya، کشف شد اما پس از مدتی تا سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ ناپدید یا بسته شد. در سال ۲۰۱۷ باز شدن دوباره این سوراخ دانشمندان را مجبور کرد برای کشف حقیقت در مورد رمز و راز تشکیل این دهانه جستجو کنند.

به گزارش دیلی میل بریتانیا، محققان دانشگاه ساوتهمپتون دریافتند که علت آن در واقع ترکیبی از جریان‌های آب اقیانوس، بادها و افزایش سطح نمک در آب است که منجر به ذوب شدن یخ‌های دریا می‌شود.

دانشمندان این کشف را در دهه ۱۹۷۰ به نام کوه زیر آب در دریای ودل نامگذاری کردند.

پلی‌نیاها معمولاً در یخ‌های دریایی که در نواحی ساحلی قطب جنوب یافت می‌شوند، هر ساله تشکیل می‌شوند، اما برای آن‌ها غیرعادی است که صدها مایل دورتر در اقیانوس باز، جایی که دریا در عمق هزاران فوتی است، تشکیل شوند.

آدیتیا نارایانان، محقق فوق دکتری در دانشگاه ساوتهمپتون و محقق اصلی این مطالعه گفت: «پلی‌نیا مائودریس در دهه ۱۹۷۰ زمانی که ماهواره‌های سنجش از دور که می‌توانستند یخ دریا را بر فراز اقیانوس جنوبی ببینند برای اولین بار به فضا پرتاب شدند، کشف شد.

در طول زمستان‌های متوالی از سال ۱۹۷۴ تا ۱۹۷۶ ادامه یافت، و اقیانوس‌شناسان در آن زمان تصور می‌کردند که این یک رویداد سالانه خواهد بود، اما از دهه ۱۹۷۰، این اتفاق فقط به صورت پراکنده و برای دوره‌های کوتاه مدت رخ داده است.

آدیتیا افزود: «۲۰۱۷ اولین باری بود که از دهه ۱۹۷۰ چنین پلی‌نیای بزرگ و با عمر طولانی را در دریای ودل دیدیم.»

محققان با استفاده از نقشه‌های یخ دریا، داده‌های حیوانات دریایی برچسب‌گذاری‌شده و یک مدل اقیانوسی تولیدشده توسط کامپیوتر، چگونگی شکل‌گیری پلی‌نیا را تا این اندازه دور از ساحل کشف کردند.

نتایج نشان داد که جریان در حال حرکت در اطراف کوه Maud Rise در زیر آب در دریای Weddell، گرداب‌های متلاطم ایجاد می‌کند، یک جریان معکوس، که نمک را به سطح دریا منتقل می‌کند، فرآیندی به نام انتقال Ekman رخ می‌دهد آب با زاویه ۹۰ درجه نسبت به باد باعث می‌شود نمک با حرارت روی سطح مخلوط شود و یخ را ذوب کند.

آلبرتو ناورا گاراپاتو، نویسنده و استاد دانشگاه ساوتهمپتون، می‌گوید: «انتقال اکمن عنصر کلیدی گم شده‌ای بود که برای افزایش تعادل نمک و حفظ اختلاط نمک و گرما به سمت آب‌های سطحی ضروری بود.»

محققان حدس می‌زنند که طوفان‌های قطبی که از منطقه عبور می‌کنند می‌توانند باعث افزایش حمل و نقل اکمن شده و نمک بیشتری را به سطح زمین بیاورند، اما آن‌ها توضیح دادند که تحقیقاتشان قادر به تأیید این نظریه نیست.

اکنون محققان هشدار می‌دهند که polynya می‌تواند تأثیر منفی بر اقیانوس‌ها داشته باشد و به افزایش ۰.۳ اینچی سطح آب دریاها از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ کمک کند.

دیگر خبرها

  • بینا شدن افراد مبتلا به نابینایی ارثی با ژن‌درمانی «کریسپر»
  • رئیسی: از قیمت کالاها مطلع هستم /موشک جواب موشک است/عضو گروه و حزبی نیستم /ابربدهکاران بانکی که پچ‌پچ جلسات و محافل بود را علنی کردیم
  • دانشمندان معمای حفره غول پیکر قطب جنوب را حل کردند
  • اولین داروی رشد دندان آزمایش می‌شود
  • آمادگی حداکثری برای محافظت از گندم‌های خریداری شده در کشور
  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • سیگار کشیدن چگونه به قلب آسیب وارد می‌کند؟
  • آمریکا دیگر مقصد آرمانی محققان نیست/ تغییر الگوی مهاجرتی دانشمندان
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم